Energietoeslag

Energietoeslag

Het zal niemand ontgaan zijn dat de energiekosten het afgelopen half jaar enorm gestegen zijn. De overheid heeft beslist dat het daarom nodig is om mensen met een laag inkomen voor een deel te compenseren voor deze gestegen energiekosten. Dit heet de “energietoeslag”. Het is een eenmalig bedrag van € 800,00, waarbij in een later stadium nog eens eenmalig € 500,00 is gevoegd. In totaal gaat het dus om € 1.300,00.

Om in aanmerking te komen voor de energietoeslag, mag uw inkomen niet hoger zijn dan 120% van het sociaal minimum. Voor alleenstaanden met AOW (en een klein pensioen) is dat € 1.397 netto per maand exclusief vakantietoeslag. Voor gehuwden met AOW (en een klein pensioen) is dat € 1.893 netto per maand exclusief vakantietoeslag.

De aanvraag kunt u op 2 manier indienen: digitaal of op papier. Als u de aanvraag op papier doet, duurt de afhandeling wel langer. Met de aanvraag moet u een aantal stukken meesturen:

  • Een kopie van uw identiteitsbewijs (voorkant en achterkant)
  • Een kopie van de bankpas waarop u de energietoeslag wilt ontvangen
  • Een kopie van een bankafschrift waaruit blijkt dat u de energierekening betaalt
  • Bewijs van alle inkomsten over de laatste 3 maanden voor de aanvraag.

Op de website van de gemeente Westland vindt u alle informatie, en ook het aanvraagformulier.

Als u hierbij hulp nodig heeft, kunt u terecht bij het Buurtinformatiepunt van Vitis (in de bibliotheek, iedere maandag van 9.00 uur tot 12.00 uur, tijdelijk gehuisvest in de Herenstraat). Maar u kunt ook uw huba of ouderenadviseur om hulp vragen.

[ In totaal 18 maal bekeken, vandaag 1 maal ]

Dit vind je misschien ook leuk...