Kaartweekend Berkel-Enschott 2016

We bleven plakken in Brabant

We kennen denk ik allemaal wel de verschillende betekenissen van het woord plakken. Hebben we het over kaas dan denk je bijvoorbeeld aan dikke plakken. De sporters die van de zomer naar Rio de Janeiro gaan, dromen er nu al van dat hun inspanningen beloond worden met gouden plakken. En wil je een nieuw behangetje dan zal je moeten plakken. Tot slot nog eentje: Joop Zoetemelk stond bekend als plakker.

Welke betekenis gaven die twee KBOérs dan aan het woord plakken in Brabant?  Het kaartweekend besloeg drie dagen waarvan in feite maar één volle dag dus ben je misschien geneigd te denken, oh die zijn langer gebleven; die hebben er een paar dagen aangeplakt.

Maar nee, niets van dat alles. Laat ik gewoon maar bij het begin beginnen dan wordt het straks wel duidelijk.

Op vrijdagmiddag vertrok de bus krek op tijd vanaf het parkeerterrein bij Velo. Joke Mulder had iedereen ingecheckt zodat niemand ontbrak. Zonder oponthoud kwamen we na vijf kwartier  bij het hotel in Berkel-Enschott waar de chauffeur ons na wat manoeuvreren keurig voor de deur afzette. Een Hotel De Druiventros - 01Westlands gezelschap in de Druiventros, een combinatie die uiteraard gelijk klikte. Voor een aantal deelnemers was het overigens niet de eerste keer dat ze in de Druiventros logeerden. ’s Avonds werden voor de eerste keer de kaarten geschut en toen tegen elven de strijd gestreden was stond ik – om in voetbaltermen te spreken – halverwege het rechter rijtje. Er moest dus nog wel het een en ander gebeuren!

Ik had  vrijdag al bij de receptie geïnformeerd naar de mogelijkheid van fietsen huren. Dat kon en daar hebben we zaterdag gebruik van gemaakt. Even na half tien reden we weg naar Tilburg. Het was maar goed dat we vrijdags ook naar bushaltes hadden gezocht want zodoende wisten we welke weg we als fietser moesten nemen naar Tilburg. Er liggen bij het hotel twee rotondes maar geen enkele richtingaanduiding voor fietsers. Overigens ook geen enkel zebrapad. Als voetganger ben je daar helemaal vogelvrij.

Dus wij naar Tilburg. Het was prachtig weer en in Tilburg was markt. De fietsen hebben we daar ergens neer gezet en we zijn de markt overgelopen. Veel mooie bloem- en plantenstallen  met prachtige boeketten en niet duur, dat viel ons op als Westlanders. Vervolgens zijn we een winkelgalerij ingegaan waar we een ANWB winkel troffen. Daar hebben we voor de komende vakantie(s) een paar wegenkaarten meegenomen.

Inmiddels was het koffietijd en al fietsend hadden we een Mc Donald gezien en daar zijn we neer gestreken, toen nog niet wetend dat die koffieboer later nog een rol zou spelen in ons verhaal.

Na de koffie zijn we terug gefietst richting het hotel om dan door te gaan naar Oisterwijk. Maar bij die rotondes zonder wegaanduiding voor fietsers zijn we in de fout gegaan. We hielden links aan en dat bleek, na vragen aan een paar wandelaars,  niet de goede weg te zijn.

Wij terug, langs het hotel en onder het viaduct van de snelweg door en dan links af, een lange rechte weg met fietspad. En nu kom ik aan het moment simson-fietsplakset-5050030_1waarop ons plakken u duidelijk zal worden. Na een paar kilometer kreeg Hilda achter een lekke band. In de berm de fiets op zijn kop gezet en aan de klus begonnen. Gelukkig zat er in het reparatietasje een spiksplinternieuw doosje van Simson met alle plakspullen (begint het al te dagen?) er in. Wat minder in orde was was de binnenband die zat er gedraaid in en in de kreukel zat het lek. Dat hadden we zodoende wel snel gevonden. De band geplakt, weer in de buitenband gelegd en dicht die boel. De pomp deed ook goed zijn werk dus verder maar weer.

Kort daarop kwamen we bij een grote kruising met stoplichten: rechtsaf Oisterwijk en linksaf was een Mc Donald. Dat laatste kwam ons heel goed uit: handen wassen en een hapje eten.

Clean en voldaan wilden we onze tocht vervolgen naar Oisterwijk maar bij de fietsen aangekomen stond Hilda’s achterband McDonald's_Golden_Arches.svgweer plat. Het hiervoor omschreven ritueel kreeg zodoende een herhaling met dit verschil dat ik na deze  tweede plakbeurt bij Mc Donald weer mijn handen kon wassen.

Na dit uitgebreide oponthoud zijn we toch in Oisterwijk gekomen. Daar was niet veel te zien of te beleven zodat  we zonder afstappen aan de terugreis naar Berkel-Enschott begonnen.

Zonder verdere problemen kwamen we omstreeks drie uur weer in de Druiventros.

P1040948Het klaverjassen ging mij ’s avonds zodanig af dat ik “promoveerde” naar het eerste vel van de uitslagenlijst. Of dat kwam door de verrassende fietstocht van die dag of door het lekkere diner van de Druiventros, ik weet het niet. Na het kaarten hebben we met een groepje gezellig nog wat gedronken en zitten kletsen.

Zondag wist ik (uiteraard met de  hulp van mijn maten) mijn positie op de ranglijst nog ietsje te verbeteren. Hilda en ik zijn dan ook zeer voldaan ’s middags in de bus gestapt voor de terugreis. Gelukkig kreeg de buschauffeur niet te kampen met de pech van onze fietstocht zodat het weekend werd afgesloten zoals het was begonnen en het van begin tot eind was: leuk en gezellig. De wedstrijdleiding en de commissie Uit goed voor U hebben dus zeker een gouden plak verdiend!

 

Ingezonden door Piet Pool

[ In totaal 155 maal bekeken, vandaag 1 maal ]

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. Joke Mulder schreef:

    Hallo Piet, Wat een leuk stukje heb je op de site geplakt, (ha, ha) en ben je niet in Berkel-Enschot blijven plakken.
    vele groetjes

WP-Backgrounds by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann